Известие

Collapse
No announcement yet.

Дойде зимата и ме накара да се замисля

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
    Управлението на климатроника какво друго? Само дето въпреки че дава на диагностика че е активно не ще да подава сигнал към релетата. Явно ще се търси друго управление за проба
    Може да провериш дали всичко ти работи по системата ако имаш k-line кабел и софтуер алфаобд. Пускаш тест на релетата и се чуват за 10 сек. как цъкат. Ако цъкат подгрева работи и за 2-4 мин. почва да духа топло.Успех!
    sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
    156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

• Темата е много полезна, благодарение на нея разбрах че имам тая екстра в моята кола. Всичко ми е налично- захранване, бушоните до филтъра, релета и разклонитела. Предполагам че щом всички го имат тоя разклонител би трябвало да е заводски( въпреки че на моя пише 2004 а колата е 2002 г.) Не можах да си отговоря за какво е поставян и колегите защо го махат. След като имам всичко, предполагам че ми трябва само активация. Ако някой от Варна разполага с нужния софтуер, ще съм мн. благодарен да активираме вкстрата, разбирасе срещу заплащане. Благодаря.
      sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

• Днес поизмръзнах, открих си релетата и двете са захранени, едното е по-голямо черно, другото по-малко сиво. Замерих и буксите, имам ток само на сивата, двете сини нямат и това не е достатъчно, за да стопля, пробвах всякакви комбинации на климатроника, но не ги включва. На диагностика ми дава, че имам калорифер, но така и не можах да го тествам, че да почнат да цъкат релетата. Някакви идеи?
        Last edited by van_dal; d.m.y г., 19:34.
        156 Sportwagon 02'

Comment

• Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщение
          Днес поизмръзнах, открих си релетата и двете са захранени, едното е по-голямо черно, другото по-малко сиво. Замерих и буксите, имам ток само на сивата, двете сини нямат и това не е достатъчно, за да стопля, пробвах всякакви комбинации на климатроника, но не ги включва. На диагностика ми дава, че имам калорифер, но така и не можах да го тествам, че да почнат да цъкат релетата. Някакви идеи?
          Колега значи си едни гърди пред мен . Случайно да си мерил кой пин от синята букса управлява втората степен с голямото реле?
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Не централата не съм я свалял и там не ми стига капацитета, за да пипам и проверявам.
            156 Sportwagon 02'

Comment

• Да изтупам темата от прахта
              Някой с нови идеи при 156. Идва пак студа и е голяма мъка с парното! Някой ако даде идея как с климатроника да включвам парното ще черпя!
              156 Sportwagon 02'

Comment

• Дойде зимата и ме накара да се замисля, за тези без зимен пакет

Майтапа настрани, активираха ли ти го с аутоком ?

Ще седна да изчета цялата тема
                ex - 147 16v multijet

Comment

• Повечето имат пакет ама само в гащите
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Слагайте картоните отпред и си свиркаите.

Comment

• майтапа на страбна ама моя не ще и не ще Всичко му е там, активиран е ама не му се работи явно
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                        Дойде зимата и ме накара да се замисля, за тези без зимен пакет

Майтапа настрани, активираха ли ти го с аутоком ?

Ще седна да изчета цялата тема
                        Майтапа настрана , ако можеш да го активираш да паля към СЗ?
                        156 Sportwagon 02'

Comment

• Ееее ако толкоз няма никой в Търново, добре си дошъл
                          ex - 147 16v multijet

Comment

• И аз да се похваля,колегата Вальо (haljscho) от Пловдив ми го активира на феста и преди 2 дни имаше скреж по стъклата ,запалих и за 5 мин,го нямаше вече,мислех че ще е по силен този калорифер,но и така върши работа,сега немога само да му схвана как точно трябва да са градусите и посоката на въздуха или маи няма значение под 5 градуса се активира сам,сега съм решил да извадя пак реотана и като застудее да го наблюдавам как грее и по колко и как включва степените.
                            Доколкото разбрах от буксите те са 3!

---------- Post added at 05:53 ---------- Previous post was at 05:50 ----------

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                            майтапа на страбна ама моя не ще и не ще Всичко му е там, активиран е ама не му се работи явно
                            Колега както казах не очакваи да стопли за по тениска вътре,другич вариант е да ти е с моста на биксите и да ти тръгва само едната степен а не и 3 те!

това отработил ли си го?

---------- Post added at 05:54 ---------- Previous post was at 05:53 ----------

Първоначално публикувано от ZaRoo Покажи съобщение
                            Слагайте картоните отпред и си свиркаите.
                            ако ти работи термостата няма полза и изолация да го налепиш отпред колеха,картона работи при постоянно отворен термостат!
                            Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 05:56. Основание: едит
                            Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                            Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Колега както казах не очакваи да стопли за по тениска вътре,другич вариант е да ти е с моста на биксите и да ти тръгва само едната степен а не и 3 те!

Аз очаквам единствено управлението да подаде управляващ сигнал към релетата и те да пуснат 12 волта към реотаните. А това не се случва (мерено с мултицета). Тестове, активации не та не, проба с друго управление на от кола с работещо такова пак не иска.
                              Мостът за който говориш, често откриван в нашите коли не включва и трите реотана а само превръща първа степен във втора.

Така и така от време на време ходя до Стара Загора по работа, ще взема да се видя с колегите там да видим те как я правят тази магия
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Размишлявам и се сещам, щом при мен работи един от реотаните, значи системата е включена и работи, няма какво да и активирам повече.
                                Тогава въпросът е какви са условията да се включат и другите степени?
                                156 Sportwagon 02'

Comment

Working...
                                X